Muider Hardzeildagen -Programma

Muiden, 2 november 2021,

We hebben weer genoten van een echte Muider Hardzeildagen met twee harde zeildagen, sfeer in de tent en mooie foto's als bewijs. Dat smaakt naar meer op naar de 43ste Muider Hardzeildagen! 

Muiden, 15 september 2021,


Beste schippers en bemanningsleden,

De uitgestelde 42e editie van de Muider Hardzeildagen vindt plaats op 30 en 31 oktober 2021. De op 14 september 2021 aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen bieden weer kansen voor een vertrouwde Muider Hardzeildagen! Onder voorbehoud van strengere corona maatregelen gaan wij als organisatie onze stinkende best doen om er een vertrouwd gezellige editie van te maken. Hiervoor is het wel belangrijk dat iedere deelnemer zich houd aan de dan geldende corona maatregelen incl. coronatoegangsbewijs. Ook de Muidens horeca zal u gastvrij ontvangen bij het tonen van een coronatoegangsbewijs.

Deelnemers kunnen zich voor deze editie uiterlijk Maandag 26 oktober Donderdag 28 oktober uitsluitend via de website digitaal inschrijven!

Bij de zeilwedstrijd op zaterdag wordt er gevaren in de vertrouwde klassen met één wijziging, de klasse middelgrote tjalken is komen te vervallen. Op zondag gaan de schepen op basis van hun snelheid met elkaar de strijd aan in een A en B klasse voor zowel de korte als de lange baan. Waarbij er op zondag wordt gestart met een lijnstart i.p.v. de traditionele tijdvak-start. Naast de dagprijzen op zaterdag en zondag is er voor zowel de korte als de lange baan ook een overall prijs te winnen met een schitterende wisselbokaal.

Met nautische groet,

De Muider Hardzeil commissie

Waarom Muiden ?

- Leuke fanatieke wedstrijden op zaterdag en zondag in verschillende klassen

- Dagprijzen op zaterdag en zondag: de bekende wandplanken

- Zondag overallprijzen: 1 wisselbokaal voor de lange baan schepen en 1 wisselbokaal voor de korte baan schepen

- De haven van Muiden heet iedereen van harte welkom bij alweer de 42’e Hardzeildagen.


Het Programma

Maandag 26 oktober 2021
Donderdag 28 oktober 2021

Sluiting digitale inschrijving! Let op dit jaar worden alleen digitale inschrijvingen geaccepteerd via deze website!

Vrijdag 29 oktober 2021

  • 20.00 - 22.00 afhalen startbord en deelnemers attentie: Taveerne De Mol - Let op alleen toegang met een coronatoegangsbewijs! 

Zaterdag 30 oktober 2021

 

• 09.00 uur palaver: Taveerne De Mol - Let op alleen toegang met een coronatoegangsbewijs!

• 09.30 uur: de deelnemende schepen varen de haven uit richting het startschip;

• 16.00 uur: de eerste schepen komen weer binnen aan de Herengracht.

• 20.30 uur: prijsuitreiking van de dag prijzen Taveerne De Mol - Let op alleen toegang met een coronatoegangsbewijs!

Zondag 31 oktober 2021

• 09.00 uur palaver: Taveerne De Mol - Let op alleen toegang met een coronatoegangsbewijs!

• 10.20 uur: aanvang start zeilwedstrijden

• 16.00 uur: de schepen zijn weer terug in de haven.

• 17.00 uur: prijsuitreiking van de overall prijzen Taveerne De Mol - Let op alleen toegang met een coronatoegangsbewijs!

Inschrijven

De deelname aan de wedstrijd is als een ‘webartikel’ te koop; je kunt direct betalen en ontvangt direct een factuur op je emailadres. De ervaring leert dat nog niet iedereen zich ruim van tevoren inschrijft; voor de organisatie is dat best wel lastig. Bij inschrijving via de website zijn de kosten voor het evenement € 75,00 (inclusief statiegeld voor het startbord) per schip.De genoemde prijzen zijn inclusief stroomgebruik en € 5,00 statiegeld voor het startbord.

In het jubileumjaar hebben we een jubileum DVD uitgegeven, die een beeld geeft van de Muider Hardzeildagen vanaf 1979 tot 2013. Kijk ook even in de webwinkel op de website want de jubileum DVD is nog steeds te koop voor slechts €10,-.

Klik hier voor de webwinkel met o.a. de DVD en inschrijfmogelijkheid.

Inlevering van de startborden en retournering van de borg: zondagmiddag vóór de prijsuitreiking in taveerne de Mol.

Belangrijk is om bij de inschrijving nauwkeurig te checken of je in de juiste klasse bent ingedeeld.

Let op: de indeling (met inachtneming van de laatste besproken wijzigingen) zoals de wedstrijdcommissie die bepaalt, is bindend. Op de beide wedstrijddagen zullen de uitslagen bekend worden gemaakt.


De Haven

De dienstdoende havenmeester (06-37307763) van de Schippers Vereniging Muiden is de havenmeester van het evenement .

De havenmeesters van de Stichting Jachthaven, Erik en Karin Baart (06-13398388) , verzorgen de indeling in de Jachthaven bij het

Muiderslot. Gebruikelijk is dat hier de kleine schepen liggen afgemeerd. Vanwege de toename van de kleinere schepen, dienen ook de kleine tjalken, skûtsjes en westlanders, af te meren aan de kade bij de Schippers vereniging. De grote en niet meevarende schepen gaan zoveel mogelijk door de sluis. Gedurende de Hardzeildagen is er geen havengeld verschuldigd voor deelnemende schepen. Voor niet-deelnemende schepen, uitgezonderd de vaste Muider schepen, zijn er helaas geen ligplaatsen beschikbaar.

Een belangrijk punt van aandacht, de deelnemers zijn te gast in Muiden, een dringende oproep, gedraag je als gast. Gebruik de voorzieningen waarvoor ze dienen, bemanningen die zich daar niet aan houden, riskeren uitsluiting van de wedstrijd en dienen per direct de haven te verlaten.

Bij het kiezen van de ligplaats dient rekening gehouden te worden met de toegankelijkheid van de sluizen; de instructies van het sluispersoneel dienen te worden opgevolgd.


ALGEMEEN

Sponsors & Partners MHZ
Algemene voorwaarden
Disclaimer & Privacy

MUIDER HARDZEILDAGEN

Programma
Inschrijven
Baan & Reglement
Uitslagen
Foto's

CONTACT

Contact informatie
Systeembeheer

VOLG ONS